Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Az „őrült tudós” és egy új világ

Az „őrült tudós” és egy új világ

2014. április 01. - Darqo

Andrea Mastrovito01.jpg

Andrea Mastrovito olasz művész körülbelül 700 darab kidobált tankönyvet hasznosított újra burjánzó installációinak elkészítése közben. Több száz növény és állat képét vagdosta ki a lapokból, majd ezeket szépen sorrendbe állítva vibrálóan színes és eklektikus alkotásokat hozott létre.

 

A jelenleg kétlaki életet folytató, Bergamo és New York között ingázó művészt H. G. Wells Dr. Moreau szigete című science fiction regénye ihlette az alkotások elkészítése közben. Szerepe szerint ő volt Dr. Moreau, az „őrült tudós”, aki egy új világot teremtett a kiállítótér-szigeten, igaz, egy kicsit finomabb, életigenlő formában.

 

2010-es New York-i és tavalyi Lusanne-i The Island of Dr. Mastrovito I-II. című hatalmas installációiban denevérkolónia csüng a plafonon, alattuk pillangók százai rajzanak a falakon, a padlón a pandáktól kezdve a nyulakon át a kiscicákig számtalan állat tobzódik a különböző virágok között. Csodálatos és elgondolkodtató alkotásokról van szó, amelyek az ember teremtőképességéről és használatának irányáról beszélnek...

Andrea Mastrovito02.jpg

Andrea Mastrovito03.jpg

Andrea Mastrovito04.jpg

Andrea Mastrovito05.jpg

Andrea Mastrovito06.jpg

Andrea Mastrovito07.jpg

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr945878379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása