Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Pirózás a művészet nevében

Pirózás a művészet nevében

2014. március 19. - Darqo

myriamdion01.png

Myriam Dion brutálisan aprólékosan elkészített, kézzel csipkézett újságairól tavaly ősszel írtunk. A kanadai művésznő nagy sikert elérő sorozatában elkészült egy olyan alkotás is, amelyben nem olló segítségével vágta ki a különböző bonyolult mintákat, hanem apró lyukakat égetett a 2,5×1,5 méteres képbe.

 

Az „À petits feux – Photographie brûlée” című alkotáshoz használt kinagyított fotón a Montrealban található, 19. század vége felé alapított és 1980-ig működő Cadieux kovácsműhely bejárata látható, amely néhány workshopot és egyéb eseményt leszámítva több mint 30 éve elhagyatottan áll, szomorú mementót állítva a kovácsmesterség hanyatlásának. Myriam Dion a fotó művészi megpirózásával, a szecessziós hangulattal átitatott minták használatával, nem csak a lebontással fenyegetett épületre, hanem az eltűnőben lévő fémművességre is szerette volna felhívni a figyelmet. Sikerült neki! (Az épületről itt találtok információt, francia nyelvtudás szükséges.)

myriamdion02.png

myriamdion03.png

myriamdion04.png

myriamdion05.png

myriamdion06.png

myriamdion07.png

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr655866551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása