Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Agyszüleményből high-tech, magyar módra - RingClock

Agyszüleményből high-tech, magyar módra - RingClock

2013. október 21. - Mocca

rc10.jpg

A sztori 2011-ben kezdődött, mikor Szikszai Gusztáv feltaláló a CGSociety által kiírt egyik Moving Innovation fedőnevű pályázatára jelentkezett. A feladat eredetileg a következő volt: egy olyan ma még nem létező, kereskedelmi forgalomban nem kapható tárgy illusztrálása, melyből 10 éven belül a hétköznapokban, akár mindenki által is használható termék lehet. Miután Gusztáv korábban is nagy rajongója volt a különleges, egyedi óráknak, ám a csuklóján soha nem szerette azokat hordani, így a kérdést: „Miért ne lehetne ez az időmérő szerkezet az ujjon”, hamarosan követte az frappáns ötlet, a Ring Clock...



ringclock_finished_s4000.jpg

rc14.jpg



...melyre publikálását követően azonnal lecsapott a média, egy szeptemberi cikkében többek között a Daily Mail is. A projektbe egyre nagyobb energiákat fektető 26 éves feltaláló időközben Horsham-i (UK) bázissal maga köré gyűjtött egy fejlesztő csapatot Somos Sándor, Albert Csaba, Mendler János, valamint az angol Mark Blair személyében. Ha szeretnél magadnak egyet, ide kattintva vásárolhatsz.



rc5.jpg

rc16.jpg



A vízálló RingClock mechanikus szerkezete rozsdamentes acélból készül, és elég megcsavarni az ujjunkon, hogy a LED technológiának köszönhetően felvillantsa a pontos időt. A 360° fokban forgatható három henger, az órák, a percek és a másodpercek kijelzéséért felel. Bár a beépített akkumulátor elég izmosnak tűnik a 3 évre szóló kalibrálásával, energiát spórolni itt sem árt, így egy csavarással kb. egy percig világítanak a számok a fémkaréj felületén. A telep egyelőre egy töltőpárnára helyezve tölthető, de az ígéretek szerint mire a kütyü forgalomba kerül, nem lesz már szükség rá, hiszen az ujjak mozgási energiája lesz a forrás.

 


Ha te is hasonlóan tehetséges magyar művész, designer, kreatív ember vagy, olvasd el a felhívásunkat és jelentkezz nálunk! A magyART rajongói klubjához pedig itt csatlakozhatsz.


 



rc12.jpg

rc11.jpg

rc7.jpg

rc9.jpg

rc10.jpg

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr785590996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása