Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Irány Stockholm az IKEA új kollekciójával! (X)

Irány Stockholm az IKEA új kollekciójával! (X)

2013. július 10. - Darqo

Ikea01 kezdőkép_resize.jpg

Lehet, hogy tendencia lesz abból, ha az IKEA hív minket, Svédországra jellemző időjárás köszönt be idehaza, de amikor június végén újra meginvitáltak bennünket az IKEA legújabb, Stockholm névre keresztelt kollekciójának bemutatására, a tavaszi kollekcióhoz társult jeges tavaszhoz hasonlóan most ismét hűvösebb, szeles időjárás köszöntött ránk a nyár kellős közepén. Ezúttal azonban zárt térben, az IKEA Örs vezér téri áruházában, jó melegben, segítőkész és lelkes munkatársak bemutatójával fűszerezve nézhettük meg a több mint 70 darabból álló kollekciót.

 

Amint megtudtuk, az idehaza eddig még nem forgalmazott Stockholm kollekció egyes darabjai az IKEA-ban igazi kuriózumnak számítanak! A tehetséges designerek tervei mellett igazi mesteremberek munkáját dicsérik és a legjobb anyagok felhasználásával készülnek a bútorok és persze lakberendezési kiegészítők (ilyenek például a fújt üveg dísztárgyak), az anyagfelhasználás pedig biztosítja a bútorok tartósságát, nem csak évekre, hanem akár több évtizedre is. Ahogy ők fogalmaznak, kiforrott dizájn, kívül-belül a legfinomabb anyagok, szemet gyönyörködtető formák és többfunkciós megoldások jellemzik a kollekciót. Számunkra, bár a bútorok is tetszetősek voltak, miután lakberkiegészítő-mániások vagyunk, így ezek keltették fel leginkább az érdeklődésünket. A kedvenceinket hoztuk el nektek.

 

Az Anne Nilsson által tervezett, üvegfúvó mester által szájjal fúvott, kézzel díszített (a poháron körbefutó díszítésnek köszönhetően az biztonságosabban megfogható, és nem látszanak rajta az ujjlenyomatok) pohárkollekció és vizeskancsó minden darabja egyedi, minimalista és elegáns designjával pedig egyből levett minket a lábainkról. A borospoharat itt, a vizespoharat itt, a vizeskancsót pedig itt tudjátok megtekinteni és beszerezni.

Ikea02 poharak01_resize.jpg

Ikea03 poharak02_resize.jpg

A szintén Anne Nilsson által tervezett, törtfehér színű, különlegesen vékony és könnyű, ám egyúttal erős és tartós csontporcelánból készített tányérkollekció szintúgy megnyerte a tetszésünket, különös tekintettel a mélytányérra! A mélytányért itt, a lapostányért itt, a karimás lapostányért pedig itt tudjátok megtekinteni és beszerezni.

Ikea04 tányér01_resize.jpg

Ikea05 tányér02_resize.jpg

Ikea06 tányér03_resize.jpg

Az Ola Wihlborg által tervezett nagyméretű, szájjal fúvott, színezett, karc- és törésálló, egyedi és kézműves üvegvázákat is simán elfogadnánk, a zöld nálunk nagyon nyerő szín! A hosszúkás üvegvázát itt, a laposabb üvegvázát pedig itt tudjátok megtekinteni és beszerezni.

Ikea07 vázák01_resize.jpg

A Monika Mulder által tervezett, rozsdamentes acélból készült, így kellően súlyos és rendkívül stabil gyertyatartóban, valamint gyümölcsöstálban a természet által inspirált formavilág ragadott meg minket. A gyertyatartót itt, a gyümölcsöstálat pedig itt tudjátok megtekinteni és beszerezni.

Ikea08 gyertyatartó_resize.JPG

Ikea09 gyümülcsöstál_resize.jpg

A Marcus Arvonen által tervezett, pókhálókon megcsillanó harmat által inspirált könnyed, elegáns és figyelemfelkeltő csillár nem csak a bemutató alkalmával volt az egyik központi elem, hanem biztosak vagyunk abban, hogy bármilyen lakás ékessége lehet. A csillárt itt tudjátok megtekinteni és beszerezni.

Ikea10 csillár02_resize.jpg

Ikea11 csillár01_resize.jpg

A Maria Vinka által tervezett, friss, ropogós tapintású, finom szálakból sűrűn szőtt pamutperkál anyagból készült, kellemes mintájú ágynemű között is nyugodtan hajtanánk álomra a fejünket. Az ágyneműt itt tudjátok megtekinteni és beszerezni.

Ikea12 ágynemű01_resize.jpg

Ikea13 ágynemű02_resize.jpg

A különböző vidám, játékos és mégis finoman elegáns mintájú méteráruik közül is biztos tudnánk válogatni, néhányat közülük itt, itt és itt tudtok megsasolni.

Ikea14 méteráru01_resize.jpg

Ez a rövid válogatás nem jelenti azt, hogy ennyiben kimerül a tudomány, ahogy írtuk az elején, több mint 70-féle termék közül lehet válogatni, bővebben ezen az oldalon tudtok informálódni a kollekcióban található darabokról. Ha megtetszett valamelyik, érdemes személyesen is ellátogatni az IKEA-ba, a saját tapasztalat nyilván mindennél többet ér, de előtte persze nézzétek meg a képeinket, nektek lőttük őket! (Az IKEA-ról szóló korábbi posztjainkat errefelé találjátok.)

Ikea15 díszpárnák_resize.jpg

Ikea16 bútorok01_resize.jpg

Ikea17 bútorok02_resize.jpg

Ikea18 bútorok03_resize.jpg

Ikea19 bútorok04_resize.jpg

Ikea20 befejezőkép_resize.jpg

Fotók: Gerlai Tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr565397996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása