Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Séta a felhők közt egy háztetőn

Séta a felhők közt egy háztetőn

2013. április 30. - Darqo

cloud parking01_resize.jpg

A képeken látható installációt Fujiko Nakaya japán művész készítette. A Cloud Parking névre keresztelt misztikus alkotást az ausztriai Linzben található OK művészeti központban lehetett megtekinteni még 2011-ben, öt hónapon keresztül. Aki látta, részt vett „benne”, úgy beszélt az élményről, mint aki megtapasztalta, hogy milyen is a felhők között sétálni. Persze néhányan azt is mondhatnák most erre, hogy inkább olyan, mintha ködben andalogtak volna az emberek, de legyünk egy kicsit romantikusabbak ennél és higgyünk nekik!

 

Nyilván a cím is meghatározó, a hozzáállásunkat, elképzeléseinket és fantáziánkat nagy mértékben befolyásolja, de egyébként látványra is sokkal inkább tűnik valódi felhőnek a dolog, mint ködnek. A művésznő szerint, bár tudományosan a felhő és a köd ugyanaz, ő inkább a közöttük elhelyezkedő fogalmi különbségekre szeretné helyezni hangsúlyt: az előbbi az örök romantika birodalma, az utóbbi pedig egy interaktív média, amivel számtalanszor kerülünk közvetlen kapcsolatba. A Cloud Parking-gal arra próbálta rávenni a résztvevőket, hogy rugaszkodjanak el egy kicsit a valóságtól és engedjék meg maguknak a kikapcsolódást és fantáziálgatást.

 

Még több képet találtok errefelé.

cloud parking02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr555253105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása