Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Égbe sétáló szobrok

Égbe sétáló szobrok

2013. február 25. - Darqo

jonathan borofsky01_resize.jpeg

A Walking to the Sky című gravitációt meghazudtoló szoborkompozíció láttán sokaknak a „mennybemenetel” juthat eszébe, nekem még sem ez ugrott be, hanem Weöres Sándor: A teljesség felé című könyvének egyik sora: „Egyetlen ismeret van, a többi csak toldás: Alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.”... Ez és a képeken látható alkotás számomra egyaránt a lelki felemelkedésről szól, arról, hogy bármit szeretnénk elérni, az bizony rajtunk múlik, mi magunk vagyunk a megoldóképlet.

 

Az alkotó, Jonathan Borofsky amerikai művész egyébként nem magyaráz bele semmi különöset a rozsdamentes acélrúdból és műgyanta-szobrokból összeálló nyilvános művészeti létesítményébe. Csak annyit fűz hozzá, hogy ez egyfajta szimbólum, a bölcsesség keresésének jelképe, de amúgy meghagyja mindenkinek a lehetőséget a szabad gondolkodásra.

 

A 30 méter magasba nyúló érdekesség egyébként a New York-i Rockefeller Center előtt debütált 2004 szeptemberében, az elmúlt években pedig két különböző változata Pittsburghben és Szöulban is turnézott (egy emberes változatait pedig a németországi Kasselban, illetve a franciaországi Strasbourgban is megcsodálhatták az érdeklődők). Az eredeti Walking to the Sky jelenleg a dallasi Nasher Sculpture Center tulajdonában van és az egyik legnépszerűbb szobor a helyszínen.

jonathan borofsky02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr645097153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása