Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Életnagyságú állatok milliónyi apró üvegszilánkból

Életnagyságú állatok milliónyi apró üvegszilánkból

2013. február 14. - Darqo

Marta Klonowska01_resize.jpeg

Marta Klonowska, 1964-ben született lengyel művész életnagyságú állatszobrai gyakran közvetlenül kapcsolódnak különböző festményekhez, rajzokhoz. Ők tulajdonképpen az eredeti művek egyfajta háromdimenziós meghosszabbításai, vagyis inkább kivetítései. Ráadásul csak szobrokhoz közelebb lépve derül ki, hogy valójában miből is készültek az állatok. Üvegdarabokból.

 

Saját munkájának „megkönnyítéseként” a színhűség nem kap szerepet a művekben. A több ezer apró építőelem pontos egymáshoz illesztése a lényeg, amelyek előre megformázott dróthálókon kerülnek elhelyezésre, végtelenül látványossá téve a szobrokat.

 

Ahogy Klonowska fogalmaz: „Egy új dimenzióba szeretném vezetni a nézőket az installációimmal. A mozdulatlan szereplők, a festmények és a hozzájuk tartozó szobrok, kapcsolatba lépve a nézőkkel egyfajta színházi előadást alkotnak együtt, amelyben a különböző művészeti ágak összemosódnak, ahol a valóságról alkotott fogalmaink megkérdőjeleződnek.”

Marta Klonowska02_resize.jpg

Marta Klonowska03.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr175080108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása