Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fénylő falevelek tava

Fénylő falevelek tava

2013. január 28. - Darqo

miya ando01_resize.jpeg

Miya Ando művész több száz falevelet mártott bele saját gyanta és nem mérgező foszforeszcencia főzetébe, majd egy Puerto Rico-i tó felszínére helyezte őket. A folyamat lényege naplemente után mutatta meg magát, hiszen a különleges és állítása szerint természetes anyaggal bevont levelek a napközben beszippantott fény hatására gyönyörű kékes fényben kezdtek derengeni.

 

A fist_ART.FOUNDATION felkérésére készített Obon [Puerto Rico] című helyspecifikus, ideiglenes közművészeti projekt 2012. május 27-én este 20 órakor került bemutatásra a Puerto Rico-i Dorado-ban. (És igen, van köze a dolognak a japán Obon vagy Bon nevű szokáshoz/ünnephez.) A 2008-ban alapított szervezet elkötelezett támogatója a kortárs művészet és a természet közötti kapcsolat feltérképezésével és bemutatásával foglalkozó alkotóknak, így nem csoda, hogy a nemzetközileg is elismert, számos hasonlóan szép és/vagy elgondolkodtató művel rendelkező amerikai posztminimalista művész is a látóterükbe került.

miya ando02_resize.jpg

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr585046977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása