Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Diszkvalifikált, ám csodaszép sárkány gombokból

Diszkvalifikált, ám csodaszép sárkány gombokból

2012. október 16. - Darqo

Robin Protz, türelmes amerikai művész készítette a képeken látható sárkányszobrot, nem kevesebb mint 40.000 darab arany színű gombból. A különleges és légies alkotással az idei ArtPrize Top25-ös listájába is bekerült a közönség által, de aztán a legnagyobb művészeti verseny szervezői kizárták a megmérettetés további részéből, mert a művésznő korábban (a megengedett határidőn kívül) már elkészítette a sárkányt.

 

Hiába mondta, hogy az általa készített helyspecifikus szobrok mindig az adott helyszínen kapják meg a végleges formájukat és sosem ugyanazt, a szabályok értelmében nem vehetett részt a további versengésben. A szomorú hír közlése után pár nappal egy 2.000 gombból álló összetört szívvel egészítette ki sárkányát. Kár a dologért, mert így sosem derülhet ki, hogy az amúgy egyik közönség kedvenc szobor megnyerhette-e volna a kategóriájának fődíját, a 360 ezer dollárt...

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr294822135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása