Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

A modern ember mandalája

A modern ember mandalája

2012. október 04. - Darqo

A mandala (jelentése: kör, ív, körszelet, korong) készítés évezredek óta használt meditatív szertartás, eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető. Manapság is sokan (egyre többen) használják a szabályos, ritmikusan ismétlődő minták készítését az elmélyüléshez, ki-ki a maga módján. Leonardo Ulian például számítógépekből, rádiókból kiszedett apró alkatrészekből.

 

Ahogy a neve is elárulja, a képeken látható Technological Mandala No. 2 nem az első a sorban az olasz származású, jelenleg londoni székhelyű művész portfóliójában, azonban idáig ez a legnagyobb. Bár a mandalákon minden színnek különböző és meghatározó szerepe van, Ulian saját állítása szerint pusztán esztétikai okokból választotta azokat, amik végül felkerültek a vászonra.

 

Ha élőben is megnéznétek, megtehetitek október 12. és november 3. között, a Salon Art Prize csoportos kiállításán.

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr254819339

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása