Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Járdából előbújó emberek

Járdából előbújó emberek

2012. október 01. - Darqo

A lengyelországi Wrocław városban található Piłsudskiego és Świdnicka utcák kereszteződésében Jerzy Kalina művész 14 emberszobrot állított ki. A hétköznapi alakok különlegessége (a történelmi mondanivaló mellett), hogy az egyik sarkon heten közülük a föld alól, a járólapokon keresztül törnek felszínre, míg a másikon heten bújnak vissza a föld alá.

 

Lengyelországban 1981. december 13-án vezették be a politikai ellenzék, főként a Szolidaritás szakszervezet megtörésére a hadiállapotot. A lengyel hadiállapot valójában katonai akció volt a lakosság és a tízmillió tagot számláló Szolidaritás mozgalom ellen. Ennek 24. évfordulóján, 2005 decemberében került kiállításra az említett kereszt utcákban a köztéri létesítmény, amelynek a neve Przejście, azaz „Átmenet”.

 

A szobrokon látható csokornyakkendők nem tartozékai Kalina eredeti művének.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr544799508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása