Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Azok az izgalmas kövek

Azok az izgalmas kövek

2012. augusztus 31. - Darqo

Chris Booth új-zélandi művész óriási kapukat, alagutakat, kiterített, porolásra váró takarókat készít; kövekből. Esetében nem szimplán csak arról van szó, hogy véletlenszerűen kiválasztott helyszíneken az ott talált alapanyagból építi a tereptárgyakat, nála mindennek fontos szerepe van.

 

Alkotásai a helyszín kultúrájához, történelméhez, történetéhez kapcsolódnak, egyfajta emlékműként funkcionálnak. Például a fenti képen látható, 5000 darab mészkőből felépített barlangbejárat a maorik szent találkozóhelyére, a Takahanga Marae-ra enged belépést.

 

Booth (és négy másik neves nemzetközi „föld-művész”) új munkáját akár élőben is meg lehet tekinteni a vancouveri VanDusen Botanikus Kert és Látogató Központban szeptember 30-ig megrendezésre kerülő Earth Art nevű (állítólag) izgalmas kiállításon.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr24710617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása