Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Az alumíniumfiúk padlót törnek

Az alumíniumfiúk padlót törnek

2012. július 31. - Darqo

Gregor Gaida művész a németországi Brémában él és dolgozik. Figuratív szobraival gyakran agresszív, erőszakos embereket ábrázol, akik rejtélyes módon, de mindig kapcsolatban állnak egymással valahogy. Ilyen az Attaboys című padlóromboló (egyébként para) alumíniumfiúkat bemutató szoborkompozíciója is.

 

Gaida gyakran magazinokban és könyvekben talált fotók alapján készíti el a figuráit, persze továbbgondolva a fotók eredeti jelentéstartalmát és a rajtuk szereplő embereket. A képeken látható brutálkodó fiúkat ráadásul egy korábbi alkotásának újraértelmezéseként is vehetjük, ahol a gyerekek krétával rajzolnak a földre.

 

Ha valaki éppen Németországban, pontosabban Stuttgartban tartózkodik (vagy éppen nagyon kíváncsi és gyors) augusztus 4-ig még megtekintheti Gaida kiállítását a Parrotta Kortárs Művészeti Galériában.

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr564675558

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása