Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szirmok gyulladtak pénteken

Szirmok gyulladtak pénteken

2012. július 30. - Darqo

A téma adott, a téma aktuális. Olimpia van, csak a hülye nem vette észre, mi pedig, ahogy szoktuk, amolyan Manzárdos módon csatlakozni fogunk a jeles eseményhez néhány alkalommal. Itt van rögtön az olimpiai lángot éltető fura szerkezet, amitől sokaknak kikerekedett a szeme, és amelynek lényegére igazából csak a megnyitóünnepség alatt derül fény. A látványos sziromcsoport tervezője Thomas Heatherwick, mi pedig hoztunk néhány képet a készítési folyamatról.

 

Aki látta az ünnepséget, tudja, hogy hogyan állt össze egésszé a Heatherwick által megálmodott, kézműves mesteremberek munkáját dicsérő, 16 tonnás, rézből és acélból a legnagyobb titoktartás mellett készült kandeláber-rendszer, egyéb oldalakról pedig talán már az is ismeretes, hogy a 204 sziromból minden résztvevő ország kap majd egyet az Olimpia végeztével.

 

Az viszont kevéssé köztudott, hogy Heatherwick alkotása részévé vált a designer egyéni kiállításának a londoni V&A Múzeumban. A májusban megnyitott kiállításon prototípusokat, kísérleti elemeket, anyagmintákat és a kulcsfontosságú projektekben készült teljes műveket (köztük a 2010-es Expó Brit pavilonja) lehet megtekinteni.

 

Az általa 1994-ben létrehozott, mára az egyik leginnovatívabb brit designstúdiónak tartott Heatherwick-ről, valamint a 2010-es Expón bemutatott brit pavilonról, sőt, az általuk tervezett Spun nevű különlegességről egyébként itt írtunk korábban.

via: colossal, dezeen

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr834686346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása