Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fanny arca maszatos

Fanny arca maszatos

2012. július 23. - Darqo

Chuck Close amerikai fotós, festő leginkább hagyományos eszközökkel készülő fotórealisztikus festményeiről híresült el, én most mégsem ezekkel kapcsolatban fejezném ki a rajongásom, hanem a művész ujjai miatt morzsolnék el egy apró könnycseppet. Mert ezek bizony aranyat érnek.

 

A Fanny/Fingerpainting nevű gyönyörű portré Close feleségének néhai nagymamáját Fanny-t ábrázolja, és bizony ahogy a cím is elárulja, a művész az ujjaival nyomkodta, kenegette, maszatolta fel a vászonra olajfesték segítségével, saját módszert kifejlesztve a megfelelő árnyalatok elérése érdekében. Fanny portréja 1985-ben (még jó, hogy a bloggerek újra felkapták a témát) készült el és jelenleg a washingtoni Smithsonian Intézethez tartozó Nemzeti Művészeti Galéria falát ékesíti.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr764660472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása