Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Porcelánház 73 milliárdból

Porcelánház 73 milliárdból

2012. július 13. - Darqo

2007 szeptemberében nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt a Tiencsin kereskedelmi központjában (Heping kerület) található Porcelán Ház, Csang Lian-cse (张连志) sikeres üzletember, étteremlánc-tulajdonos, porcelángyűjtő jóvoltából. A különleges házat állítólag több mint 400 millió antik porcelán darabka, 10 000 darab ősi váza, 500 darab porcelán macska, 300 kőoroszlán stb., valamint több mint 20 tonna természetes kristály felhasználásával díszítették fel...

 

A kicsinosított régi francia stílusú épület története több mint 100 évre tekint vissza. Az 1900-as éves elején az akkori pénzügyminiszter otthona volt, majd 1949-től a Heping kerület Ipari és Kereskedelmi Adminisztrációs Központjaként funkcionált. Miután ez megszűnt, hosszú ideig elhagyatottan állt, egészen 2002-ig, amikor is a dúsgazdag üzletember szemet vetett rá.

 

Csang Lian-cse 30 millió jüanért, azaz körülbelül 1,08 milliárd forintnak megfelelő összegért vásárolta meg az épületet, majd ezután került fel az épületre/-be a 2 milliárd jüan (körülbelül 72 milliárd forint) értékű dekoráció.

Az 50 éves megszállott porcelángyűjtő a Tang-dinasztiából és a Csing-dinasztiából származó antik tárgyakat, köztük tányérokat, vázákat és kisplasztikákat használt fel a porcelán és a hagyományos kínai kultúra mélységes tiszteletben tartásával (bár ez utóbbit sokan vitatják). Mintegy 80 százaléka a házon/házban megtalálható porcelánnak újrahasznosított, törött vagy sérült régiségekből tevődik össze, de a hibáikat gondosan eltitkolták, amikor beillesztették őket az épületbe.

 

Minden tekintetben brutális...

via: oddity central, whatsontiajin, rmhb

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr564636303

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása