Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kamerakert fényképezőgépvirágokkal

Kamerakert fényképezőgépvirágokkal

2012. június 29. - Darqo

Ez bizony annyira egyértelmű, minthogy az éjszakát a nappal követi: André Feliciano a fényképezőgépek megszállottja. Mi mást lehetne mondani egy olyan művészre, aki munkája minden területén a fotómasina formáját jeleníti meg?!

 

A brazil művész kamera alakú kajákat süt és főz, különböző performanszokban aggatja magára a kisebb-nagyobb kamera alakú szobrokat, és nem utolsósorban olyan műnövényeket is készít, amelyek különböző színű kamerákat virágoznak. És ez utóbbi bizony felkeltette sokak figyelmét. Olyannyira, hogy éppen június 22-én nyílt meg Feliciano első kiállítása a brooklyni Photoville speciális kiállítótermében, ahol 3 000 darab fényképezőgépvirággal próbálja elvarázsolni az odalátogatókat. Ez egyébként az első amerikai kiállítása a művésznek, és július 1-ig tart.

 

Andre Feliciano egyedülálló virágai amúgy számos rangos brazil művészeti intézményben kaptak már helyet és bemutatkozási lehetőséget, beleértve a Sao Paulo-i Museum of Modern Art-ot (MAM), a Tomie Ohtake Intézetet és a Sao Paulo Geothe Intézetet is.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr184615460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása