Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kulináris orgazmusok Budapest első halbisztrójában, a Halkakasban!

Kulináris orgazmusok Budapest első halbisztrójában, a Halkakasban!

2012. június 19. - Mocca

halkakas_logo.jpg

Megnyílt Budapest első magyar halételeket kínáló halbisztrója, a Halkakas. A Halkakasban magyar halat találunk, különlegesen, frissen és egészségesen elkészítve, mellé szörppel, limonádéval, házi sörrel. Mi még nem jártunk ott, azt azonban a jófajta halételek nagy rajongóiként ígérhetjük, rövidesen bevetjük magunkat a Veres Pálné utcába, böcsületesen végigkóstoljuk  - míg ki nem dőlünk -, az alábbi izgi étlap minden fogását, aztán jövünk vissza és jót mesélünk nektek kulináris orgazmusainkról...

 

Bár Magyarország a harmadik legnagyobb pontytermelő az EU-ban, a hazai halfogyasztás akár Európához, akár a világ többi országához viszonyítva meglehetősen alacsony szintet képvisel. Évente 2-3 kiló halat eszünk, ez a világ átlag halfogyasztásának mindösszesen 18 százaléka. Fogyasztásunk leglényegesebb jellemzője, hogy a halat a magyarok ünnepi ételnek tekintik, az eladások 40 százaléka karácsonykor történik. Orvosok, dietetikusok, életmód tanácsadók igyekeznek folyamatosan felhívni a figyelmet halhúsból származó fehérjék jelentőségére.

 

A Halkakas Halbisztró megoldást kínál: azt mutatja meg, hogy ma bárki friss halhoz juthat, ízletesen és különlegesen elkészítve, megfizethető áron.

 

ételek.jpg

 

„A bisztró nyitásával egy régi álom vált valóra. A vendéglátós környezet, kulináris érdeklődés és az emberek „etetésének” szeretete mindig is az életem fontos részét képezte, a Halkakas létrejöttével azonban egy távolabbi célt is megfogalmaztunk. A halfogyasztás népszerűsítése egyfajta misszió is: szeretnénk megmutatni, hogy a hal nem csak ünnepi étel, hiszen nem drágább, mint bármilyen csirkéből készült főétel, mellette pedig változatosan, és ami manapság szintén fontos tényező, könnyen és gyorsan elkészíthető. Szeretjük a halat és szeretnénk minél több emberrel megszerettetni. Mellette pedig a hazai termelőket támogatni, a termékeiket használni, árusítani, ezáltal pedig népszerűsíteni.” – mondta Lévai Zsuzsanna, a Halkakas üzletvezetője.

 

A Halkakas sajátossága kétség kívül abban rejlik, hogy csak magyar halakat árulnak, barátságos, akár gyorsan falatozós hangulatban, ezzel is hangsúlyozva azt, hogy a hal nem holmi komplikált étel. A friss magyar halat pedig azért is ajánlják, mert a hosszú ideig történő fagyasztás jelentősen ronthatja a termék beltartalmi értékét, ezen kívül az édesvízi halak fogyasztása sokkal kisebb élelmiszerbiztonsági kockázattal jár.

 

Aki a tiszai, bajai halászcsárdák hangulatára és kínálatára vágyik a Veres Pálné utcában az csalódni fog: bár halászlé van minden pénteken, a fogások nagy része mégis úgy van elkészítve, ahogyan eddig nem kóstoltuk. Többet tud a füstölt pisztrángsaláta, a harcsa gyros, a fish&chips, mint gondolnánk, a füstölt busa pástétom, a pontyropogós és a harcsa curry pedig egyszerűen utánozhatatlan.

 

Halkakas halbisztró 1053 Budapest, Veres Pálné utca 33.

http://www.facebook.com/HalkakasHalbisztro

 


 

04.jpg

02.jpg

03.jpg

14.jpg

13.jpg

15.jpg

06.jpg

07.jpg

12.jpg

11.jpg

10.jpg

09.jpg

08.jpg

füstölt pisztrángos bagett.jpg

534232_231686256949496_1588684114_n.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr814596567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása