Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Lenyűgöző lefolyó

Lenyűgöző lefolyó

2012. június 08. - Darqo

William Pye brit designer olyan látványos, művészi igényességgel kigondolt és elkészített szökőkutakat, vízeséseket, vizesblokkokat (lényeg, hogy víz legyen benne, rajta, alatta, felette, bárhol) készít, amelyeket általában a természet inspirál.

 

Ilyen például a görög mitológia egyik tengeri szörnyéről, Kharübdiszről elnevezett kültéri szobra is, ami tulajdonképpen egy termetes és mérhetetlenül látványos lefolyó, amelyben rendületlenül örvénylik, kavarog a víz.

 

És hogy miért éppen így nevezte el a szobrot? „Kharübdisz egy tengerszoros egyik oldalán élt, szemben egy sziklaüreggel, amelyben pedig Szkülla tanyázott. Kharübdisz napi háromszor beszívja, majd kizúdítja a vizet, ezzel halálos veszélybe sodorva a tengerészeket. Ha a hajósok el akarták kerülni az egyik szörnyet, kénytelenek voltak a másikhoz közelebb hajózni.” Bővebben itt.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr284567459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása