Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Gino De Dominicis és az óriási utazó csontváz

Gino De Dominicis és az óriási utazó csontváz

2012. május 24. - Darqo

Gino De Dominicis olasz művész ellentmondásos és rejtélyes ember volt, aki műveivel gyakran engedett szürreális bepillantást az emberi formába. Az előző mondat után így talán nem lepődtök meg annyira a gigászi csontváz láttán sem, amely a Calamita Cosmica, vagyis „Kozmikus mágnes” nevet kapta a keresztségben.

 

A 28 méter hosszú, igencsak súlyos (állítólag 8 tonnás) szobor anatómiailag egyetlen kivételtől eltekintve teljes mértékben leköveti az emberi csontvázat. Ez a bizonyos kivétel a hegyes, csőr-szerű orr, amelynek megjelenése jellemző az 1947-ben született és 1998-ban elhunyt De Dominicis portfóliójában.

 

A gigaszobor persze van annyira figyelemfelkeltő, hogy ne kerüljön a feledés homályába, a művész 98-as halála óta számtalan helyen bukkant fel a világban, köztük Milánóban, Versailles-ban, Belgiumban is jelezték a feltűnését. Bizonyos források azt állítják, hogy végső nyughelyét a római kortárs művészeti múzeumban, a Maxxi-ban lelte meg.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr804530288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása