Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Poénos közlekedési lámpákért börtön jár

Poénos közlekedési lámpákért börtön jár

2012. május 15. - Darqo

Prágában, 48 darab szabványos gyalogos közlekedési lámpát cseréltek le olyan változatokra, amelyek a szokványos és unalmas álló és sétáló alakok helyett poénos, és gyakran megbotránkoztató helyzetekben mutatja be a figurákat. Az elkövető bizonyos Roman Týc cseh művész, aki mellesleg tagja a Ztohoven nevű gerilla művészeti csoportnak is. A közlekedési lámpa projekt, amelyet egyszerűen Semafory néven nevezett el a készítő, elnyerte a járókelők figyelmét és tetszését, valamint a hatóságok nemtetszését.

 

Míg az általános közönség jól szórakozott a dolgon, a kormány fegyelemre intette a művészt és a rongálás miatt megbírságolták, plusz a javítási költséget is állnia kellett. Bár a Týc visszahozta a normál világítótesteket és kifizette a javítást, további 30 nap börtönbüntetésre ítélték, mert a javítási költségen felüli bírságot nem érezte jogosnak és nem is fizette ki. Annak érdekében, hogy megmentsék a művészt a közelgő börtönbüntetéstől, rajongók és támogatók egy csoportja petíciót írt alá, valamint úgy tiltakozott, hogy a városban néhány lámpán „lefejezték” a figurát. Itt most ne várjatok happy end-et, az akció nem járt sikerrel, és Roman Týc végül leülte a maga kis 30 napját.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr574496902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása