Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Fenyegető és mégis szépséges pénzraj

Fenyegető és mégis szépséges pénzraj

2012. április 03. - Darqo

Általánosan elfogadott gondolat, hogy a pénz számos rossz forrása lehet, de ez baromi nagy tévedés. A számos rossz forrása bizony nem lehet egy bankjegy vagy a fémpénz, ezt ugye nem gondolja senki sem komolyan! Hajlamosak vagyunk nagyvonalúan elsiklani a gondolat felett, miszerint a minket körülvevő, saját magunk által teremtett tárgyaink használatáért csak mi vagyunk a felelősek. Erre a körhelyre a művészek tudják a leginkább felhívni a figyelmünket.

 

A korábban indult, mostanában is gyűrűző globális pénzpara őket is megihleti, és alkotásaikon keresztül gyakran szembesítenek a saját hülyeségeinkkel, megválaszolatlan személyes-és társadalmi kérdéseinkkel. Mint ahogy ezt most éppen a jelenleg Svájcban élő és dolgozó origami mester, Sipho Mabona is teszi aprólékosan kidolgozott sáskarajával. A Japánban is széles körben elismert művész a közelmúltban bemutatott installációjával ezeket a pénzzel kapcsolatos, mélyen gyökerező tévképzeteinket, a hipnotikus ambivalenciát próbálta megragadni és megjeleníteni.

 

A darabonként 4-5 óra alatt elkészített és felfüggesztett sáskákat augusztus 26-ig lehet megtekinteni a Los Angeles-i Japanese American National Museum Folding Paper: The Infinite Possibilities of Origami című kiállításának részeként.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr854344123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása