Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Kaarina Kaikkonen lebegő ruhái

Kaarina Kaikkonen lebegő ruhái

2012. március 26. - Darqo

Kaarina Kaikkonen finn művésznő helyspecifikus installációkat készít újrahasznosított ruhákból, ami önmagában még nem biztos, hogy túl érdekfeszítő, közben pedig valahol mégis az. Hatalmas területet lefedő, szárítókötélen lógó férfi és női kabátok, ingek, nyakkendők cipők és egyéb kiegészítők tömegével próbálja elvarázsolni a nézelődőket.

 

Kaikkonen kalandja a ruhákkal a 80-as években kezdődött, azóta pedig számtalan utcát és teret használt fel szerte a világon a fura installációk bemutatására. Eleinte az édesapja, majd később édesanyja adta az ihletet az alkotások elkészítésére. A hozzájuk fűződő emlékek vezették arra a 60 éves művésznőt, hogy ruhákat függesszen az utcákra. Szerinte, ragaszkodni a ruhákhoz olyan, mint ragaszkodni a viselőikhez, a hozzájuk köthető emlékekhez. A magasba lógatva a szabadság, a felszabadulás érzetét szeretné kelteni.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr614330772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása