Ez év elején egy egészen egyedülálló új gasztro-kult létesítménnyel bővült a dán főváros, Koppenhága szerénynek eddig sem nevezhető kulináris élvezeteket nyújtó helyeinek száma. Egy 18. századi raktár alsó szintjén 200 négyzetméteren január 12-én nyitotta meg kapuit a 3XN Architect építészei által jegyzett NOMA FoodLab. Alapfunkcióját tekintve ugyan ez egy étterem, ám ennél sokkal többről van szó...
A NOMA valójában egy kreatív labor, mely egyesíti magában a modern építészet, az innovatív gasztronómia [saját bio, fűszer és gyógynövény termesztés], és az északi esztétika nyers, mégis kifinomult esszenciáit.
Az alábbi kajákról ne azt kérdezzétek, aki a krumplipürét alapból berántaná - az persze most is én lennék -, tanácsért forduljatok inkább gasztrobloggeres cimbikhez, ők minden bizonnyal elmagyarázzák valójában miből lehetnek ezek a csudaegészségesnek látszó gusztaságok...! :)