Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Sószórás tiszteletből

Sószórás tiszteletből

2012. március 14. - Darqo

Motoi Yamamoto japán művész különleges kapcsolatot ápol a sóval. Egyik legújabb alkotása a Kanagawa-i Hakone Szabadtéri Múzeumban került felszórásra, Forest of Beyond címmel.

 

Yamamoto története nem nyugszik túl vidám alapokon. A Kanazawa Művészeti Egyetem hallgatója volt még 1996-ban, mikor a húga 24 évesen, hosszú betegség után elhunyt. Tulajdonképpen húga emlékének tiszteletére, saját bánatának enyhítésére kezdett el foglalkozni ezekkel az installációkkal. A Japánoknál különleges szerepe van a sónak a bánat feldolgozásának folyamatában, illetve a gonosz távol tartásában.

 

A művész 2001 óta készíti ezeket a lenyűgöző alkotásokat, gépolaj (ami a padlón a tartósságot, mozdulatlanságot segíti) és só felhasználásával. Az elképesztően részletes Forest Beyond (első öt kép) felszórása 14 órát vett igénybe.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr544298119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása