Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Tavaszváró acélkert

Tavaszváró acélkert

2012. január 26. - Darqo

Most már igazán tavaszvárós hangulatban Zadok Ben David egyik korábbi installációját hoztam, amely igazán illik a várakozás korai pillanataihoz (heteihez, hónapjaihoz). A 2008-as Blackfield pont úgy néz ki, mintha a növények téli álomból bújnának elő a hó alól. Pedig nem pont erről van szó.

 

A Londonban élő és dolgozó izraeli művész, egyedi installációjához több mint 12 000 darab formára vágott, festett rozsdamentes acél növényt ültetett egy hatalmas, homokkal teli tálcába. A különleges acélkert aprólékosan kidolgozott, egyik oldalán fekete, míg a másikon a szivárvány különböző színeiben pompázó növényeit a régi tankönyvek viktoriánus botanikai illusztrációi ihlették. Belegondolni sem merek, hogy mennyi időre lehetett szüksége, míg elkészült (elkészültek) minden egyes darabbal, akárhogyan is csinálta őket...

 

Az installációhoz egyébként tartozik egy mini, dobozos változat is, amelyben egy tükör segítségével egyszerre élvezhető a fekete és a színes oldal is. Ügyes!

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr313524095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása