Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Papírpoháreső

Papírpoháreső

2012. január 17. - Darqo

Mit csinál az átlag munkásembör a hajnalok hajnalán begyógyult szemmel sebtiben elfogyasztott kávéhoz járó papír vagy műanyagpoharakkal? Persze, hogy (jobb esetben) kukába dobja. Mondom, kukába! Nem úgy Gwyneth Leech, aki minden egyes nap gondosan elteszi a saját példányát, hogy amikor ideje engedi, művészi célokra használja fel őket. Leginkább rajzolgat rájuk. Az ötlet és a profi megvalósítás sok galériatulajdonos tetszését nyerte el, úgyhogy a tavalyi évben egymást követték a kiállítások.

 

Leech a gondos tisztítás után minden pohár aljára felírja az elfogyasztott ital típusát, az elfogyasztás helyét és pontos dátumát (mintha csak a Facebookon nyomna egy állapotfrissítést), majd ráfirkálja/rajzolja/festi azt, ami éppen az eszébe jut. A New York-i művész 2011 januárjában kezdett neki a kávés poharak újragondolásának, de maga sem gondolta volna, hogy ekkora érdeklődést vált majd ki a nem túl új keletű ötlet.

 

Legutóbb a New York-i Flatiron Prow Art Space üvegkalitkájában tekinthették meg az érdeklődők művészi poharakból formált papírpoháresőt, egészen pontosan december 31-ig, sőt, a karácsonyi időszakban a művésznő maga is beült néha a kalitkába alkotni, hogy a nézelődők láthassák a munkafolyamat minden pillanatát. Gyanítom, hogy nem kell sokáig mellőzni a jópofa installációt, és hamarosan új helyen, új poharakkal bővítve lehet majd megtekinteni a kiállítást.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr623519019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása