Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szivárványfalu Taichungban - The Rainbow Village

Szivárványfalu Taichungban - The Rainbow Village

2012. január 13. - Darqo

Nehéz elhinni, hogy két-három év leforgása alatt ennyire meg lehet változtatni egy városrész külsejét, pedig Huang Yung-Fu- nak ennyi időre volt szüksége ahhoz, hogy mára a szivárvány minden színében pompázó, vidám műalkotássá varázsolja a lakóhelyét. Ha az nem volna elég, hogy mindezt egyedül csinálta, akkor külön kiemelném, hogy a művész úr közel 90 éves.

 

A háború idején a légierőnél dolgozó Huang Yung-Fu 1947-ben érkezett abba a városba, ahol jelenleg is él, és ahol nem is olyan régen megvalósította különleges vízióját. A Tajvani Taichung egyik szegletében létrehozott közösség az évtizedek során lassan állandó településsé duzzasztotta a városrészt, és ahogy lenni szokott, ugyanolyan gondoktól kezdtek szenvedni, mint ami a nagyvárosokra jellemző. Megjelentek a pusztulás, elhanyagoltság jelei, a környék és a házak is a gondatlanság áldozataivá váltak.

 

Huang Yung-Fu sosem tanulta a művészkedés rejtelmeit, minden, amit tud, autodidakta módon ragadt rá az évek során, viszont megelégelve a környezetében egyre burjánzó igénytelenséget, 2009 környékén festegetni kezdett, igaz, először még csak saját örömére és közérzetének javítására. Olyan egyszerű és élénk színű figurák kerültek a kvázi vásznakra, mint például növények, állatok, tévés személyiségek. Aztán sorra következett a környék összes házfala, sőt, a járdák, utak is. Sosem gondolta volna, hogy a közeli egyetem diákjai felfigyelnek az alkotásaira, és mára bejárják az internetet a stílusosan csak Rainbow Village-nek nevezett faluról készült képek, azt pedig pláne nem, hogy ő kis falujából pedig turisztikai látványosság lesz, és özönleni fognak a látogatók. Pedig így volt, és nagyon megérdemli a figyelmet!

 


 

Huang Yung-fu first picked up a paintbrush about two years ago. He started to paint for his own pleasure using the remains of the equipment from the art classes he attended when he was a child. Students of a university not far from the “painted military dependents’ village” seem to be among the first who discovered this old man’s talent and started to spread the news. Some even took pictures of the paintings and published them online. Information about his paintings went viral, to the point where tourists have flown in from Malaysia, Japan, and Korea to see them. The dull and drab military dependents’ village is now recognized as one of the must-see spots in central Taichung City.

 


 

fotó: Steve Barringer

via: oddity central

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr263516958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása