Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Repülő drótszobrok a fényfesztiválon

Repülő drótszobrok a fényfesztiválon

2011. december 05. - Darqo

Biztos emlékeztek még Jaume Plensa tapizható szobraira. Nos, Cédric Le Borgne bonyolult drótszobrait hasonló formavilággal rendelkeznek. Nem annyira gigantikusak, mint Plensa művei, viszont lélekemelő alkotásokról van szó. A Les Voyageurs című sorozatban ücsörgő és/vagy repülő embereket, a La Biche sorozatban legelésző szarvast, és a Les Naufragés sorozatban guggoló, felegyenesedő majmokat néha különleges fényhatásokkal világítja meg.

 

A közelmúltban (November 17-20.) Anglia legnagyobb fényfesztiválján, a Durham-ben megrendezésre kerülő Lumiere Fesztiválon lehetett találkozni az éteri szobrokkal, pontosabban a Les Voyageurs sorozat 11 emberi alakjával. A Franciaországban élő és dolgozó 39 éves szobrász 35 nemzetközi művésztársával együtt próbálta elvarázsolni az esemény résztvevőit a különlegesebbnél különlegesebb alkotásokkal.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr893411331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása