Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Turistacsalogató házőrző sárkány

Turistacsalogató házőrző sárkány

2011. november 30. - Darqo

Az írországi Dublinban található Harlech Házat nem lehet éppen minimalista épületnek nevezni, sem belül, sem kívül. Az épület kevesebb, mint egy hektárnyi területen található, de ennek bizony minden szeglete tele van varázslattal. Az eredeti funkcióját tekintve hét hálószobás családi házként szolgáló otthon jellemzője a vallásos ikonográfia és a különböző mesemotívumok jelenléte, azonban a legnagyobb figyelmet mindenképpen az elképesztően részletesen és szépen megmunkált sárkány-kapu kapja a környékbeliektől és turistáktól.

 

A birtok és a ház tulajdonképpen egy walesi városról, Harlech-ről kapta a nevét, amelynek zászlaján amúgy egy piros sárkány szerepel, úgyhogy a tulajdonosok a hatalmas sárkány-kapuval is az előtt a walesi bevándorló előtt szeretnének tisztelegni, aki 1798-ban felépítette jelenlegi otthonukat. Az ezüst sárkány tökéletesen ívelt rozsdamentes acélból készült, és nem elriasztani szeretné a látogatókat, hanem turistacsalogatóként funkcionál, mögötte a különleges otthon barátságos lakói várják az érdeklődőket.

via: mymodernmet

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr673403241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása