Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Saját méhkaptárt minden ablakra - Urban Beehive by Philips Design

Saját méhkaptárt minden ablakra - Urban Beehive by Philips Design

2011. november 14. - Mocca

Titokzatos kór, vagy csupán az emberi tényező? Az utóbbi években egyre aggasztóbb méreteket ölt világszerte a méhek pusztulása, ami - a független intézetek kutatásai szerint - jelentős mértékben a Varroa Destructor parazita pusztításának tudható be. Amennyiben a fertőzést nem észlelik időben és nem kezelik megfelelően, a Varroa Destructor teljes mézméh-kolóniák pusztulását okozhatja. A szakértők becslései szerint az ember által fogyasztott élelmiszerek mintegy harmadának előállításához szükséges a méhek mint a virágok és termények beporzóinak tevékenysége. A vadon élő növények beporzásával a méhek a biodiverzitáshoz is nagymértékben hozzájárulnak. Tévednek tehát azok, akik szerint mindez „csupán” azt jelenti, hogy kevesebb mézet kenhetünk majd a vajas kenyérre...

...egyre több kutató vélekedik úgy: ha a méheknek annyi, rövid időn belül nekünk is befellegzett!

Harmadik legfontosabb haszonállatunk megmentése a jelek szerint a Philips Design szakembereit is élénken foglalkoztatja. Az idei Holland Design Héten a Microbial Home öko-rendszer egyik elemeként mutatták be Urban Beehive névre hallgató koncepciójukat, melynek köszönhetően a közeljövőben, akár minden városi lakás ablakára telepíthető lesz egy privát méhkas.

A kaptár két részből, egy külső virágcserépből, valamint egy belső, formatervezett burából áll. A színezett üvegben elhelyezett méhsejtekben pedig – szemünk előtt – élheti életét a kas, nem utolsó sorban termelve a mézet, amit a szerkezet alján lévő csappal – szennyes módon :) - bármikor megdézsmálhatunk.

via: design.philips.com

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr823382177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása