Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Itt régóta csendesek a szomszédok - Graveyard House, Highgate, London

Itt régóta csendesek a szomszédok - Graveyard House, Highgate, London

2011. november 03. - Mocca

Észak-Londonban található a Highgate Cemetery, a világ egyik leghíresebb, számtalan legendával övezett viktoriánus temetője. Az 1839-ben megnyitott, 37 hektáros sír-kertben 167 ezer ember nyugszik közel 52 ezer sírbolt alatt. 1975-ben a város finanszírozási problémákra hivatkozva bezárta a temetőt, de még ugyanebben az évben megalakult egy mecénásokból álló baráti társaság, a Friends of Highgate, mely egyik feladatául a híres temető területén található műemlékek [Egyptian Avenue, Circle of Lebanon, Terrace Catacombs] állagmegóvását, illetve felújítását tűzte ki célul, mindezt természetesen a jövő generációi számára.

Tudtad, hogy: a Highgate temetőben - sok más neves író és művész mellett - nyugszik Karl Marx, Christina Rossetti, George Eliot vagy Sir Ralph Richardson?


Nagyobb térképre váltás

Ennek a gyönyörűségében is hátborzongató helynek a közvetlen szomszédságában áll, erős kontrasztként az Eldridge-Smerin Architects építészeinek mesterműve az Elliott House. A négy szintes ultramodern betonépület teljes mértékben kihasználja a lejtős domboldal adta lehetőségeket, maximalizálva a kapcsolatot az épületet szinte körbeölelő dús vegetációval és sírokkal.

A közös és privát élettereket, a nyitott konyhát étkezővel, valamint a nappali és hálószobákat [ki tudja miért, de persze én is oda terveztem volna...:)] a legfelső szinten alakították ki, Opus Magnum ebédlőasztallal, valamint néhány Eames Vitra Wire és Panton székkel testre szabva, az alsóbb szintek pedig az évente több százezer Highgate-be érkező látogató – információs, helytörténeti kiállítások – számára van fenntartva.

Végül: dilemma volt feltegyem-e, de képtelen vagyok megállni! Ti beköltöznétek...? :)

 

fotók: Richard Powers

via: yatzer

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr713350772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása