Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Az amerikai polgárháború harmadik dimenziója...

Az amerikai polgárháború harmadik dimenziója...

2011. június 30. - Mocca

Az amerikai polgárháború, más néven a szecessziós háború 150. évfordulójának évében az Egyesült Államokban egymást érik a korabeli fotográfusok harctéri tudósításaiból hátramaradt dokumentumokra, gyűjteményekre fókuszáló kiállítások. Az 1861–1865 között dúló északi kontra déli [rabszolgatartó] államok között kirobbant konfliktust, a véres összecsapásokról, továbbá a polgárháborút lezáró Gettysburghi csata jeleneteit is bemutató, az amerikai Kongresszusi Könyvtárban ma is megtekinthető kiállításáról, illetve az ott bemutatott 3D/sztereó fotókról két hónappal ezelőtt írtunk már. A most mutatóba hozott történelmi pillanatokat megörökítő stereoview fotók a Smithsonian, több mint 35.000-es gyűjteményéből származnak, és "társaikkal" együtt a Museum of American History nagyszabású kiállításán tekinthetők meg.

Azt tudtad, hogy:

Az amerikai polgárháborúban azonkívül, hogy magyarok is szolgáltak nagy számban, az északi hadsereg magyar nyelvet használt a rejtjeles üzeneteknél, amit a déliek nem tudtak megfejteni, részben nagyon kevés magyar szolgált közöttük, így nem tudhatták, hogy pontosan milyen nyelvről is van szó

via: mymodernmet

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr93026979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása