Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Parafadugókkal burkolt ház

Parafadugókkal burkolt ház

2011. június 16. - Darqo

Miroslav Svoboda nagyon-nagyon szeretheti a bort. A borosüvegekből származó, hangszigetelésnek sem utolsó külső parafadugó-burkolatot ugyanis a cseh úriember addig rakosgatta családi házának homlokzatára, amíg majdnem teljesen be nem vonta vele az épületeket. A Mutenice-ben található turisztikai látványosságként is funkcionáló családi fészekre hozzávetőlegesen 180 ezer darab dugó került fel Miroslav és barátnője, Ludmila kezei által.

 

A borillat, baktériumok okozta penész, illetve elszíneződés megszüntetése érdekében fertőtlenítő fürdőt vett dugókat a szárítás után félbevágott állapotban, cementbe ágyazva helyezték fel a falakra két éven keresztül. A rengeteg dugó beszerzése egyébként nem volt nehéz feladat a dél-morvaországi borvidéken található Mutovice faluban, a jelenleg 53 éves tapasztalt kőművest egy helyi borász, barátok és szomszédok segítették abban, hogy valóra válthassa álmát, és meglepje saját magát az elképesztő homlokzattal 50. születésnapja alkalmából.

via: oddity central, yahoonews

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr222980787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása