Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Azt kapod, amiben hiszel - A Separate Reality

Azt kapod, amiben hiszel - A Separate Reality

2011. június 09. - Mocca

Azért, mert valaki egy adott helyzetben a képzeletet vagy a valóságot csak az egyik vagy csak a másik értelemben veszi számításba, egy további helyzetben még azzal ellentétes értelemben is számításba veheti. Aki azt vizsgálja, hogy a képzelet mennyire képezi le a valóságot, az a vizsgálat során külön fogja választani a képzeletet és a valóságot. Ettől azonban még tudhatja azt, hogy a képzelet maga is a valóságban található.

A külön valóság elméletről Csodák pedig vannak című könyvében Stuart Wilde így ír:

"A Földön mindaz, ami keletkezik és elmúlik, valóságnak neveztetik; csak éppen a képzelet tűnik olyannak, mintha teremtményeit a semmiből húzkodná elő. Az ál-semmi, ahonnét a képzelet merít: a valóság; s a sok külön-külön ál-valóságban csak az a valódi, ami bennük semminek, képzeltnek rémlik: érzékelhetetlen, közös lényegük, a változó megnyilvánulások mögötti változatlan létezés.

Nincs külön játék és külön valóság. Amit mi eljátszunk ma itt, az meg is történik. Most és mindig. Azt kapod, amiben hiszel, se többet, se kevesebbet. Ezért a csodák megértéséhez az önmagad gondolataiban és érzelmeiben kifejeződő hiedelemrendszer megismerése a kulcs..."

Alex Andrejev (Facebook, Instagram) a szentpétervári designer/digitális művész ugyanerről pedig ezt vizionálja:

 

A Separate Reality

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr662970350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása