Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Faszobrok popkulturális utalásokkal

Faszobrok popkulturális utalásokkal

2011. május 17. - Darqo

Diederick Kraaijeveld autodidakta módon tanult holland művész 1963-ban született. Fotórealisztikus szobrai eldobott, elhagyott, ám az enyészettől megmentett, újrafelhasznált faanyagokból készülnek. Bármilyen hihetetlen, műveihez egyáltalán nem használ festéket, csak és kizárólag a világ legváltozatosabb pontjairól összegyűjtött, eredeti színeiben pompázó fadarabokat passzintja egymás mellé.

A különleges szobrokban így olyan érdekességek is megtalálhatóak, mint például amszterdami kúriák évszázados padlózata, régi olasz ajtó vagy akár egy részlet egy kenyai halászhajóból. Kraaijeveld célja, hogy olyan figyelemfelkeltő alkotásokat hozzon létre, melyek megmozgatják az emberek fantáziáját a környezetvédelem fontosságával kapcsolatban.

A nagyközönség számára könnyen emészthető formában eljuttatott információ előtt számtalan galéria tárta ki a kapuit, így például a Converse, Coca-Colás, Heinekenes doboz, vagy éppen az Obama szobor és társaik Amerikában, Angliában, Hollandiában, Svájcban, sőt, még az Egyesült Arab Emírségekben is megfordultak már.

via: colossal

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr862908961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása