Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Faszamár Lengyelországból

Faszamár Lengyelországból

2011. május 03. - Darqo

Slawomir Weremkowicz egykori vízvezeték szerelő világ életében művész szeretett volna lenni, és mivel megadatott neki a művészi szinten űzött fafaragás képessége, idős korára megvalósította az álmát. Biala Podlaska lengyel járási jogú város 59 éves lakója olyan funkcionális kerékpárokat készít, amelyek csak és kizárólag fa alkatrészekből épülnek fel.

A váz, az ülés, a kormány, még a pedálok és a lánc is különféle fákból készül, többek között tölgy, kőris, bükk és rétegelt lemez felhasználásával, még a csavarokat is faszegek helyettesítik. Slawomir elmondása szerint egy-egy teljes kerékpár kifaragása körülbelül egy évi tart, de egyetlen percet sem sajnál azok közül, amit az általa csak „fadinoszaurusznak” nevezett bringák elkészítésével tölt.

Munkái kiállításra kerültek számos galériában és múzeumban szerte Lengyelországban, sőt, a varsói technikai múzeumban állítólag a holland nagykövet kipróbálta a fafaragó egyik különleges biciklijét. Weremkowicz természetesen maga is az egyik fa kerékpáron járja az utcákat, minden nap.

via: oddity central

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr392872236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása