Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

E.T. finom kávét főz! - Francis Francis! X7 kapszulás kávégép teszt

E.T. finom kávét főz! - Francis Francis! X7 kapszulás kávégép teszt

2010. október 26. - Darqo

Szépen, lassan, de biztosan megtérülni látszik a blogba fektetett energiánk, hiszen egyre több cég keres meg minket azzal a kéréssel, hogy írjunk egy-egy termékükről, sajtótájékoztatójukról, közelgő eseményükről. Külföldön elfogadottabb, sőt, általánosnak nevezhető tendencia, hogy a cégek a hagyományos hirdetési megoldásokon felül egy-egy blogban, internetes oldalon megjelentetett bejegyzésben, cikkben próbálnak minél több olvasóhoz, vásárlóhoz eljutni, bizonyos esetekben hirdetési felületként alkalmazni a blogszerkesztőket, és a legtöbb esetben nem derogál nekik a vásárlóösztönző cikkért cserébe a kölcsönösség elvét legteljesebb mértékben tiszteletben tartani. Igen, a szó legnemesebb értelmébe véve mi is „megvesztegethetőek” vagyunk, mert ugye a mai világban még nem minősül hivatalos fizetőeszköznek a „köszönöm” szó a parizerért cserébe. Ezidáig egyedül az illy kávékat forgalmazó Espresso Kft. internetes boltja, az Espresso Shop volt az, aki felismerte, hogy manapság már nem cool dolog ingyen élni; ha kérnek valamit, amitől nekik jó lesz, adnak is annak a valakinek valami jót, akitől kérik, ráadásul mindezt jófej, barátkozó, közvetlen és laza stílusban. Így történhetett, hogy egy közös játékkal megfejelve egy héten keresztül tesztelhettük a Francis Francis! X7 iperEspresso fantázianevű kapszulás kávéfőzőjüket is.

Tudom, nem túl fantáziadús, de a képeket elnézve ti is megérthetitek, hogy miért volt az első gondolatom a kávéfőzőgépet meglátva, hogy személyesen E.T.-vel van dolgom, és hát nem volt nehéz azonnal beleszeretni a masinába, hiszen a családban előforduló magasvérnyomásos betegségben szenvedők igen magas aránya miatt elenyésző mennyiségű igazi kávét fogyasztottam az elmúlt időben. Az még csak hagyján, hogy az X7 formavilága -mely a Wired magazin szerint retrofuturisztikus- a blog kapcsán a design irányában egyre élesedő tekintetemmel nézve is tetszetős, letisztult, gömbölyded, egyszerre retro, mégis kortárs vonalvezetéssel rendelkezik, viszont ami jelen esetben még ennél is fontosabbnak bizonyult, a gép könnyű használhatósága tovább fokozta a lehetőség adta kellemes hangulatomat, szó szerint akár egy óvodás is könnyedén megbirkózna a kezelésével.

Csak meg kell tölteni a tartályt vízzel, behelyezni a „karba” a négy fajta változatban kapható (fekete, piros, kék és zöld), különböző erősségű kávét tartalmazó kapszulák valamelyikét, értelemszerűen rácsavarni a menetre, bekapcsolni gépet és máris készült az igazi olasz, mégis házi eszpresszó. A gép csendes, csak néha mordul fel munka közben, ráadásul egyéb kávégépekhez képest nem okoz égési sérüléseket, sőt, még csak nem is érzékelni a melegítési folyamatot, viszont nem egész egy percen belül csorog az addiktív illy presszókávé vagy cappuccino a csészénkbe, finom aromával beterítve a konyhát. Mint megtudtam, állítólag „az illy az egyetlen cég a világon, aki kizárólag egyetlen kávékeveréket készít, mely 100% arabica. A szerintük legjobb 9 arabica fajtából pörkölnek, ami a legteljesebb mértékben képviseli az aromák spektrumát. Az arabica fajta amellett, hogy sokkal több aromát, 30-40%-kal kevesebb koffeint tartalmaz mint a robusta. Így a 100% arabica keverékekből többet lehet inni, egészségesebbek. Persze ezt is mértékkel, kis mértékben orvosság, eltúlozva árt. A robusta fajtát nem használják, mert tudományos kutatásaik alapján arra jutottak, hogy nincs egyáltalán aromaértéke. Persze olcsóbb, mert egyszerűbb termeszteni, egyszerű vele vastag cremát (habot) elérni, de az illy csak töltelékkávénak tartja”. Lényeg a lényeg, engem meggyőzött az ízvilága!

Különösen kecsegtető lehet a mosogatásfóbiások számára, ha azt mondom, miután a kapszulában található ízletes kávéőrlemény zárt térben helyezkedik el, nem érintkezik a gép egyetlen porcikájával sem, így a tisztán tartása leginkább abban merül ki, hogy néha le kell törölgetni a port róla. A kapszulás megoldás azonban gondot jelent, ha nagy környezetvédők hírében állunk, mert ezt sajnos nem lehet szelektíven gyűjteni. Jó volna, ha az illy elsőként próbálna élen járni ezzel a témával kapcsolatban! Valamint az sem elhanyagolandó tényező, hogy ezeket a kapszulákat sajnos nem két forintért vágják hozzánk a boltban (ahol egyébként nem is lehet kapni, maximum a hipermarketek háztartási, elektronikai osztályán, az elektronikai cikkekre szakosodott áruházláncokban és a forgalmazó webáruházában), viszont ha belegondolunk, hogy nagyjából 100-150 forintos áron olyan kávét ihatunk saját otthonunkban, amit sajnos gyakran még a kávézókban sem, meggyőző erővel hathat ránk, ha éppen kávéfőzőt szeretnénk vásárolni. Én személy szerint sajnálom, hogy csak egy hétig vendégeskedett nálunk az X7, de a cég, illetve képviselőjének hozzáállása, illetve a gép maga, az illy kávé íze mély benyomást keltett bennem, így nem kérdés, hogy ez fog először eszembe jutni, ha vásárlásra adom a fejemet!

Végül, de nem utolsósorban tegnap a facebookos üzenőfalunkon megszellőztettünk egy plusz nyereményt az illyvel közös játékunkkal kapcsolatban, melyről most lerántjuk a leplet. Azok közül -sajnos a szállítás miatt csak budapestiekről lehet szó-, akik velünk játszottak, játszanak, egy valaki 1 hetes tesztelési lehetőséget kap ajándékba Francis Francis! X7 géppel, munícióval együtt, hogy maga is felfedezhesse a kávégép által nyújtott élményeket! Ezzel kapcsolatban egy nagyon fontos kérése van az illynek, a nyertes tesztelő hozzánk hasonlóan szintén írja meg az Espresso Shop facebookos üzenőfalán a géppel kapcsolatos élményeit, véleményét! Még nem késő játszani!

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr562399958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása