Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Egy karibi álom - St. Barts Residence

Egy karibi álom - St. Barts Residence

2010. október 02. - Mocca

Mikor lehet beköltözni című sorozatunk e heti kiadásában a Karib-tenger egyik apró, francia fennhatóság alatt álló szigetére Saint-Barthélemyre kalandozunk el.

Saint Barthélemy egy francia tengerentúli terület (franciául collectivité) a Karib-tengerben. 2007. február 22-én jött létre, mint önálló francia tengerentúli terület, előtte Guadeloupe francia tengerentúli megye része volt...

Saint Barthélemy 1648-ban lett francia birtok. 1784-ben eladták Svédországnak, 1878-ban visszavásárolta Franciaország. 1787-ben állították fel a rabszolgák és szabad színesek ügyeit intéző hivatalt. Az utolsó legálisan tartott rabszolgát Saint Barthélemy svéd gyarmaton 1847. október 9-én szabadították fel. A svéd időszak jele számos utca neve. A főváros nevét ( Gustavia) III. Gusztáv svéd királytiszteletére kapta. A címerben a három korona is a svéd címerre utal.

A családi rezidencia, ami miatt idejöttünk egy magas, keskeny félsziget fokán áll, és a dél-nyugattól északig az öbölre, a környező szigetekre, valamint a távolban kéklő végtelen tengerre nyíló 270 fokos pazar panorámáját annak köszönheti, hogy az épület tengelye merőleges a szigetre. A tervezéssel a Barnes Coy Architects építészeit bízták meg. A végeredményt látva egyértelmű, az általuk alkotott remekmű mind a 610 négyzetmétere kizárólag az itt lakók kényelmét és maximális kikapcsolódását szolgálja. A felhasznált matériák -a terméskőből emelt főfalak, a finomra csiszolt kőpadló az egzotikus Sucupira /Diplotropis purpurea/ fából készült betétek- harmonikusan kapcsolódnak egymásba, egyúttal finoman jelzik a különböző funkciójú terek demarkációs vonalait is. A déli és nyugati homlokzatok hatalmas üvegtábláinak elmozdításával hanyagul nagyvonalú, egybefüggő terek okozhatók, egyúttal zseniálisan meg is szüntetve a külső és belső világ közötti mesterséges határokat.

Az egész annyira meggyőző és olyan természetes nyugalmat áraszt, hogy csupán egy kérdésre keresném a választ: mikor lehet/-ne/ beköltözni?

via: abduzeedo

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr652339443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása