Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Ha kell egy templom, van egy eladó Utrechtben...

Ha kell egy templom, van egy eladó Utrechtben...

2010. szeptember 18. - Mocca

Egyszer feltettük már a kérdést, ami valahogy így szólt: élnél egy templomban? Most nem ismételnénk önmagunkat, hanem egyszerűen menjünk el és nézzünk körül Utrechtben. Az épület a Bemuurde Weerd Oostzijde 56-os szám alatt található és kívülről meglehetősen komor arcát mutatja. Ez annyira azonban nem meglepő, hiszen egy egykori templom, a Szent Jakobus bejárata előtt állunk...

1870-ben, az Utrechti Régi Katolikus Plébánia rendelte el az építését egy új parókiának és templomnak. Gerard Gerritsen építész tervei alapján hét hónap alatt fejezték be a munkálatokat és akkor 25.481 forintba került a városnak.

A gótikus stílusú templomot az egyház évekkel ezelőtt eladta egy utrechti családnak, akik a belső, évszázados terek felújítási munkálatait az erre szakosodott és jó referenciákkal rendelkező ZECC Architect-re bízták. A tulajdonosok határozott kérésére az átalakítás során a minimális és feltétlenül szükséges változtatásokon kívül szinte mindent az eredeti állapotban hagytak. A házigazdák meglehetősen jó érzékkel válogatták össze a bútorokat is. Annak ellenére, hogy a hely maga több évszázados múltra tekint vissza, a kiegészítők viszont a legmodernebb, minimál jegyeket viselik magukon, mégis az ember érzése az, hogy kapcsolatban vannak a környezettel, itt van a helyük és ezzel a lakással minden rendben van. Még az „orrában elmélyülten kurkászó” című méretes képpel -amit egy száz éves ólomüveg alá tudtak elhelyezni- együtt is...

Nekem kellene úgy ahogy van, képestől! (A különleges épület jelenleg bérelhető státuszban van, bővebb információt itt találtok. A szerk. 2017.01.17.)

via: design rulz

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr962305325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása