Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Piknik Fesztivál és a Zöldház hattyúdala

Piknik Fesztivál és a Zöldház hattyúdala

2010. szeptember 05. - Darqo

A héten írtunk az esztergomi Piknik Fesztiválról, majd a tegnapi napon el is látogattunk ide, hogy saját szemünkkel is megbizonyosodhassunk az ott található alkotások milyenségéről. Jelentjük, érdemes volt egy kis időt eltölteni a lebontásra váró épületben és a különlegessé változtatott belső hangulatban. Mikor délelőtt odaértünk, épp' csak lézengtek az emberek, üres üvegek éreztették az előző esti megnyitó hangulatát. A szervezők csíkká szűkült szemmel próbálták rendbe tenni amit lehet, egy pár mondat erejéig azonban sikerült beszélni az egyikükkel, aki elmondta, hogy a délelőtti állapot csalóka, az előző este folyamán hihetetlenül sok érdeklődő volt a helyszínen, ami még őket is meglepte.

A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő esemény alapötlete néhány helyi fiatal fejéből pattant ki még 2008 kora tavaszán, akik megelégelték az esztergomi művészeti élet állóvizét. Kis szerencsével, jó adag bátorsággal és a Visegrad Fund pályázatán elnyert támogatással felvértezve ősszel meg is rendezték az első Pikniket az évtizedek óta üresen álló Granvisus Szemüvegkeretgyárban, az előzetes elképzeléseket messze meghaladó sikerrel. Egy évvel később a város szívében található, frissen kiürített és bontásra ítélt Bajor Ágost Művelődési Ház és Kultúrmozgó (közismertebb nevén “Zöldház”) lett a fesztivál helyszíne, a fellépők és a látogatók száma pedig megduplázódott. Idén újfent ez a helyszín adott otthont a Pikniknek, mely fesztivál egyébként a Zöldház hattyúdalának is tekinthető, hiszen hosszas huzavona után úgy tűnik, hogy végre tényleg lebontják ezt a jobb sorsra érdemes épületet.

Ezt láttuk és fotóztuk:

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr392272989

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Neurotikus lakásnemvevők enciklopédiája: A paranoid nemvevő 2010.09.06. 10:35:27

A paranoid nyilvánvalóan a sötét oldalon áll. Gennyes és kész! És igen, van legalább egy bibircsók az állán, szőrszál-szökőkúttal a közepén.A kőkorszaki paranoid szívesebben meózza a lakást telefonon, a virtuális nem az ő homokozója. Vérbeli digitális ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása