Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Rönkház a Smokey Mountain hegységben

Rönkház a Smokey Mountain hegységben

2010. augusztus 17. - Mocca

Egyik nagyon kedves Facebook tagunk inspirált arra, hogy a trópusokról ugorjunk fel a Tennessee és Észak-Karolina határvidékén magasodó Smokey Mountain hegységbe, a Cherokee indiánok egykori földjére, ahol Tyra és Jeff Armrein jócskán ezer méter fölött épített magának, a hegyi emberek életstílusát és filozófiáját abszolút mértékben tükröző rönkházat pazar kilátással a környező hegyek 1500–2000 méter magas panorámájára.

Közvetlenül, miután belépünk a ház fogadótermébe, azonnal szembesülhetünk a kívülről nem is szembetűnő hatalmas méreteivel. A nagy családi vagy baráti összejövetelek központi egységének kinevezett hall nem kevesebb, mint 8 és fél méter magasba tör! A kétszintes házban mindenhol domináló terméskövek itt is hangsúlyosan vannak jelen. A klasszikus kandalló, ami előtt havas-zimankós téli estéken egy egész család elfér, szintén elképesztő méretű, hiszen egészen a padlástérben végződik.

A szóbeszédnek köszönhetően mindenki tudja, hogy az indián ősökkel rendelkező Armrein házaspár házában mindenki előtt nyitva áll a kapu, és ezt gyakran ki is használják az arrafelé barangoló turisták. Ilyenkor a házigazdák büszkén vezetik körbe az idetévedt idegent, és mutatják meg például az emeleti sasfészket a gerendán álló sassal, a síró farkassal és a fekete medvével

valamint a házban több helyen egy cherokee indián által készített totemoszlopokkal.

A látszat ellenére meglepően világos a ház, köszönhetően az oromablakoknak, a mindenhol elhelyezett süllyesztett spotlámpáknak, viszont a rusztikus enteriőr hangulatát igazából, a hatalmas csillárok sejtelmes fényének köszönheti.

A földszinti hatalmas, persze tipikus és meglepően modernre hangolt amerikai konyha kőarcú szigetei harmonikusan egészítik ki a súlyos rönkök méz színű árnyalatait.

A ház egyik unikumnak számító egysége és egyben Tyra büszkesége a nem mindennapi fürdőszoba, ami egy helyi belsőépítész-művész munkáját dicséri. A magától értetődően legmodernebb masszázskád egy kőbölcsőben nyugszik, míg fejmagasságban kétoldalt gyönyörű reneszánsz kort idéző ólomüvegpár biztosítja a hangulatvilágítást. Az összhatás egészen olyan, mintha egy rendkívül masszív baldachin ágyban fürdene az ember.

Végül, miután jól kilazítottuk magunkat a jakuzziban, szaladjunk még fel a ház erkélyére, ami szerintem már inkább egy fedélzet a maga összesen 29 méteres hosszúságával, és vessünk egy végső és fájdalmas búcsú pillantást a lábunk előtt elterülő fenyő, juhar és tölgyrengeteg méltóságteljes nyugalmára, hiszen már vár minket a város...

via: loghome

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr612228031

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása