Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Okos ház csodás képességekkel

Okos ház csodás képességekkel

2010. augusztus 15. - Mocca

Komor, sötétszürke betonkerítés mögött, ha lehet még barátságtalanabb, masszív falak. Bejárati ajtónak, ablakoknak nyomát sem látni. Az esetleg a ház közelébe tévedő idegennek szánt primer üzenet látszólag egyértelmű. Menj innen békében tovább idegen, ez nem a te várad, ha jót akarsz, tartsd távol magad ettől a helytől! A félősebbje nyilván veszi az adást, és megkönnyebbülve tovább poroszkál autójával, mi maradjunk még és lássunk csodát, mi történik, ha megérkezik ennek a kortárs erődítménynek a gazdája?

 

Megéri a várakozás, mert abban a pillanatban, amikor hazaérkezik a várúr, egy olyan átváltozás szemtanúi lehetünk, amit eddig, némi túlzással csak a Transformers galaktikus lényeitől láthattunk. A titkos „varázsszóra” megelevenedő épületen, egy csodás metamorfózis kezdődik. Előre beprogramozott automatizmusok indulnak be, rejtett és mindenhol ott levő síneken falak csúsznak el, ablakok nyílnak, a folyamat végeredménye pedig egy elegáns, minimalista stílusú tágas és világos belső terekkel rendelkező családi otthon, olyan apró luxusokkal megfűszerezve, mint az üvegfalú medence és a házimozizásra is alkalmas „szélesvásznú” biztonsági redőny.

És a poén az, hogy ez nem sci-fi! Ez az okos ház Varsó egyik kertvárosi részén ugyanis valóban funkciónál a KWK promes jóvoltából!

via: designboom

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr112223161

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása