Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Az álmok szigetén - Capri Tiberius Palace

Az álmok szigetén - Capri Tiberius Palace

2010. augusztus 02. - Mocca

Capri, Olaszország egyik legismertebb szigete a Nápolyi öbölben található, és a világ egyik legszebbjének tartják. A kis sziget nemcsak természeti tüneményekben, de történeti emlékekben is nagyon gazdag. Tiberius császár több villát is építtetett itt, s egy időben a hatalmas Római Birodalmat is innen igazgatta.

Ez a mediterrán gyöngyszem, amit sokan az álmok szigetének is neveznek, állítólag természeti szépségeivel, a mindent rózsaszínűvé varázsoló illatozó leandervegetációval, csipkés, tengerből kiemelkedő szikláival, a környező hegyek ölelésében már önmagában is elkápráztatja azokat a szerencséseket akik idelátogatnak.

A helyiek az évi több millió turista nagyvonalú kiszolgálása érdekében erre rátettek még egy lapáttal, szebbnél szebb újonnan épített vendégváró villáikkal és apartmanjaikkal vagy éppen a több száz éves paloták átalakításával. Egy ilyen felújított egykori palota az elbűvölő butik-hotel a Capri Tiberio Palace is, ami nevét is a nagy római császárról kapta.

Az épület teljes külső és belső átalakításával a neves építészt, Gianpiero Panepinto-t bízták meg, aki az egykori rezidenciának visszaadta eredeti, korabeli pompáját, míg a 60 - természetesen tengerre néző - teraszos szobát, persze a teljes hotel enteriőrjét is ideértve, sikerült valami teljesen eklektikus bájjal felruházni.

Egy langyos mediterrán éjszakát követő hajnalon kiállni egy ilyen, a végtelen tengerre néző teraszra a felkelő nap első sugarai alá és...i belive i can fly... Hogy az álmok valóra váljanak, egyszer az életben ezt ki kell próbálni!

 

via: houseofturquoise

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr522193468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása