Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

eC-o - az utca ékszere

eC-o - az utca ékszere

2010. május 19. - Mocca

Amikor először megláttam, egy szó jutott az eszembe: gyönyörű! Biztosan furinak hat ez a jellemzés egy utcai pad esetében, de ez van. És ha még azt is hozzáteszem, hogy második gondolatként az ugrott be, hogy ha apró ékszer lenne, mondjuk egy fülbevaló, és ott tengődne valaki által elhagyva az aszfalton, én bizony gondolkodás nélkül zsebre vágnám!

...De nem az, viszont ha a bécsi építész-designer Steven Ma terve egyszer magvalósul, abba minden bizonnyal nagy élvezet lesz belecsüccsenni.

Az eC-o ugyanis egy multifunkcionális képességekkel felruházott utcai pad. A multifunkcionalitás jelen esetben azt jelenti, hogy a pad egyben egy zárt ökostruktúrájú önfenntartó rendszer is egyben. A napelemek által összegyűjtött energiát, sötétedés után a karcsú LED fénytestek bocsájtják ki magukból, kimondottan romantikusra hangolva a fílinget. A pad szinte egész felületén burjánzó virágok vízellátásáról pedig, rafináltan eldugott rendszer gondoskodik.

A dupla Möbius szalag alkalmazásával, a tervezőnek sikerült olyan vizuális dinamikát kölcsönözni az eC-onak, ami egyben a folyamatosságot is szimbolizálva, mindenképpen nyugtatólag hat a benne megpihenni vágyó lelkek számára.

Igaz, hogy még csak koncepcióról beszélhetünk, de én megszavazok neki egy csillagos ötöst.

via: ma-steven

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr222015391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása