Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szörny sör-fészek  egy alpesi faluban

Szörny sör-fészek egy alpesi faluban

2010. április 06. - Mocca

Mint ahogy azt ígértük, Lounge Bar sorozatunk nyitó cikkében, visszatérünk a világ legkülönösebb, különlegesebb bárjait bemutató sorozatunkhoz. Másodikként, egyik kedves olvasónk, Gabi jóvoltából, aki a következő levelet küldte nekünk:

"Sziasztok,
Itt vannak még a Giger-bárok, Alien imádóknak.
Én a svájci Chur városában voltam egy ilyenben, amihez külön érdekesség, hogy egy beton-lakótelep közepén van a panelek árnyékában, egy traktor-garázs közelében.
A vendégkör ottjártunkkor alkalmazkodott a bár külső környezetéhez: egy szerelőbácsi, két alkesz a hetedikről. Igaz, délelőtt tizenegy volt. És igazi kocsmaszag."

Térjünk be egy kávéra az Alien bárba...

A csendes svájci kisvárosból indult és egészen az Oscar-díjig eljutott világhírű művész, H.R. Giger

az 1984-ben készült és szintén alapmű, Dűne látványvilágához is készített terveket, mégsem mellette döntöttek. Később további felkérések érkeztek hozzá, többek között a Poltergeist és a Lény című filmekben is feltűnnek a sajátos Giger motívumok.

Az „Alien” című kult sci-fi emlőin nevelkedett generációnak Gigert gondolom nem kell bemutatni. A filmről itt és most csak annyit, engem még ma is - jó 32 évvel az emlékezetes első attak után - kiver a víz, ahogy szegény John Hurt alias Kane arcába belecsapódik a szörnybölcső kelyhei közül a nyálkás-csápos élienbébitojó, de mindezek ellenére ma is ugyanúgy végigparázom ezt és a többi klasszikus scary jelenetet az elejétől a végéig, mintha most látnám először.

Oké….tudom, hogy ehhez kell egy olyan zseniális rendező is, mint Ridley Scott, de meggyőződésem, hogy Giger „gyermeke” nélkül nem lenne ennyire ütős az egész.

Visszatérve a kávé mellé, most sajnos csak virtuálisan tudunk becsücsülni a csontokkal bordázott falak közé.

Még mielőtt belépnénk, már az utcán egy jóvágású, éppen a nyakunkba ugrani készülő idegen fogad minket...

...majd belépve az óriás csigolyákat imitáló boltívek alá, valamint a padlót és a falakat borító idegen-hieroglifák és Giger egyik kedvenc darabja, a mutáns gerincvelővel összeépített medencecsontra emlékeztető Harkonnen-székek közé, tökéletesen úgy érezhetjük magunkat, mintha az Anyakirálynő fészkének kellős közepébe csöppentünk volna.

 

A bár hivatalos oldalán egyébként megnyugtatandó az esetleg betérni szándékozó vendégeket elolvasható, hogy a csontszínű bútorok és az elsőre félelmetes, túlvilági belső dizájn csak a látszat kedvéért ennyire sokkoló. Odabent az első hidegrázások után egészen kellemesen, joviális svájci a légkör. 

Továbbra is várjuk az extrém, különleges vagy csak egyszerűen szép bárokról az infókat a manzard.cafe@gmail.com boxba! 

via: hrgiger, thechive

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr291899147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása