Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Vasárnapi Instant 9. hét

Vasárnapi Instant 9. hét

2010. március 07. - Mocca

Ne hóvirágot! - Hóvirág helyett nárcisszal, jácinttal, tulipánnal, vagy más, virágüzletekben, kertészetekben kapható, nem védett növénnyel lepjük meg a hölgyeket nőnap alkalmából. A hóvirág 2005 szeptembere óta az Európai Unióban a veszélyeztetett növények közé tartozik, s mint ilyen, védett.

Tanuljunk az ökológiai lábnyomról – Mekkora a jelenlegi életmódunk területigénye, mennyi természeti erőforrás áll a rendelkezésünkre és mik ennek a gazdasági, környezeti és szociális következményei? A KÖVET Egyesület elsőként tartott képzést Magyarországon az ökológiai lábnyommal kapcsolatban.

Mégis jöhet az európai szén-dioxid-adó? - A tagállamokat várhatóan erősen megosztja majd az Európai Bizottság szén-dioxid-kibocsátási adóról szóló javaslata, amelyet a közeljövőben tesznek közzé - közölték brüsszeli sajtóforrások.

A Palotanegyed rejtett kincsei - fotópályázat eredményhirdetés és kiállítás-megnyitó

Viszlát akkumulátor! Jól halad az elemeket leváltó anyag fejlesztése - A londoni Imperial College mérnökeinek egyik célja: végleg megszabadítani az emberiséget az akkumulátoroktól. A 4,5 millió dolláros program, amelyen a csoport dolgozik, az elektromosság tárolására és visszaadására képes anyagok fejlesztésére irányul.

A Nap felé fordultak a magyar települések - Egy éve indult el a Megújuló Erőforrások Európai Ligájának magyar változata, a Napkorona Bajnokság. A legkisebb falvaktól a legnagyobb városokig eddig 82 magyar település gondolta úgy, hogy érdemes beszállnia a hazánk kedvező napos adottságait és a napenergia felhasználását népszerűsítő versenybe.

Otthonaink felcímkézve - Lassan, de biztosan beindul az épületek energetikai tanúsításának gyakorlata Magyarországon is. A lakosság és az önkormányzatok körében egyre többen ismerik fel, hogy a tanúsítvány nem egy újabb felesleges adminisztrációs teher, hanem az épületállomány energiahatékonyságának javítását szolgáló, hasznos információs dokumentum

Zöld kórházak: újrahasznosítanának orvosi eszközöket - A Johns Hopkins Egyetem legújabb felmérése szerint biztonságos az orvosi eszközök egy részének többszöri használata, amivel rengeteg pénzt megspórolhatnának a kórházak.

via: Greenfo, Lmv.hu, Origó.hu/365,

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr251816954

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása