Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Vasárnapi Instant 7.hét

Vasárnapi Instant 7.hét

2010. február 21. - Mocca

 

  • Norvégia hamarosan elkészíti a világ legnagyobb szélturbináját. A közel 163 méter magas monstrum 145 méter széles lapátokkal fog 2000 háztartás számára energiát szolgáltatni.
  • A legújabb Nanorod nevű szilícium napelem-fejlesztések segítségével akár 99%- al kevesebb anyagfelhasználásra lesz szükség.
  • A vega is árthat a környezetnek. Számos húspótló élelmiszer – például a szója, a csicseriborsó és a lencse – fogyasztása inkább károsítja a környezetet, mivel a tengeren túlról hozzák be Európába.
  • Az idén március 25–28. között rendezik meg a Környezet- és Természetvédő Szervezetek XX. Országos Találkozójukat Hortobágy településen.
  • Mit csináljunk a hosszú télvégi estéken és hétvégéken? – Készüljünk a tavaszra és készítsünk darázsgarázst!
  • Szubtrópusi vizek Grönland körül-Mélyen a Sermilik-fjord belsejében a kutatók 4 Celsius-fokos szubtrópusi vizet is találtak.
  • A hazai erdők genetikai átalakulását is okozza felmelegedés-Borhidi Attila akadémikus szerint az idei csapadékos tél csupán egy rövid korrekciós szakasz a klímaváltozás folyamatában, amelynek végén megváltozott éghajlat és növényvilág uralja majd a Kárpát-medencét.
  • Az éghajlat védelme gazdasági előnyökkel jár-Az éghajlat védelme nagymértékben ösztönzi az innovációt, előnyösen hat a műszaki fejlődésre. Az az ország, amely érdemi klímavédelmi intézkedéseket hoz ma, komoly versenyelőnyhöz juthat.
  • Design hulladéküvegből -Fényüveg, üvegtégla és horgolt üvegből készült térelválasztó: az ÖKO-Pannon és a WAMP mai kiállításán újrahasznosított üveghulladékból készült alkotásokat mutattak be, és kiosztották a legötletesebb pályaműveknek járó díjakat is.

via: Greenfo, Inhabitat

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr331779004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása