Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Napi KataPult: A védőpajzsgeneráló esernyő

Napi KataPult: A védőpajzsgeneráló esernyő

2010. február 09. - Mocca

Sejtelmem sincs, mi motiválhatta a koreai Je Sung Park és Woo Jung Kwon tervezőpárost, amikor kipattant az agyukból egy olyan esernyő terve, ami összesen egy henger alakú üreges csőből áll. Laikusok egy hirtelen kitörő nyári zivatarban zavartan pislogva, pánikszerűen menekülnének menedéket nyújtó kapualjak mélyére.

Pedig mindössze annyit kellene tenniük, hogy a kezük ügyében lévő műanyag hengeren lévő kapcsolót megnyomják. Ha ezt a megoldást választanák, meglepődve tapasztalnák, hogy a fejük fölé tartott rúd hirtelen egy láthatatlan pajzsot képezve megállítja és látványosan elkezdi eltéríteni a fenyegetően záporozó esőcseppeket.

Az elv pofon egyszerű. A mindkét végén lyukas cső az alulról beszippantott levegőt felül kipréselve magából, egy teljesen átlátszó, fejünk felett lebegő felületet képezve védheti meg tulajdonosát.

via: yankodesign

 

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr601741701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása