Blogger barátok


baantal.jpg

 

NESTON_logo_new2.png

A feketét itt is jól főzik

Import Kávé

Café Shop

Szocializálódj palántákkal

Szocializálódj palántákkal

2010. január 30. - Mocca

Mindig is tudtam, hogy a japánok egy egészen speciális galaxisból érkeztek a föld nevű bolygóra, és most egy újabb bizonyítékát láthatjuk ennek. Növeszteni és megosztani másokkal a saját zöldséges kertedet még sosem volt ilyen egyszerű és szórakoztató. Ez az Osusowake, ami japánul annyit jelent: megosztani.

Tavaly decemberben a Suntory nevű cég leányvállalata a Midorie nyilvánosságra hozta a legelső „Midorie Design Contest” győztesét, mely a Kenma Design Studio lett ezzel a fura nevű pályamunkával. A Midorie 2008 óta kínál vásárlóinak különleges kertészeti megoldásokat, legfurább termékük a falba építhető organikus „cserép”, melyet most az Osusowake- val übereltek.

A verseny egyetlen kikötése az volt, hogy az általuk szabadalmaztatott szivacs szerű talaj helyettesítő anyagnak, fantázianevén Puffcal- nak szerepelnie kellett benne, hogy ezt az innovatív zöld-design módszert minél szélesebb körben elterjeszthessék. Ezt a Kenma-nak sikerült a legjobban kiviteleznie egy úgymond feldarabolható tárolószerkezettel, melybe a Puffcal úgy simul bele, mintha mindig is így képzelték volna el.

A „megosztás” így stílusosnak nevezhető, hiszen semmi sem jobb annál, mint amikor a szeretteidnek palántákat adhatsz, ha már otthon úgyis veteményest gondozol szabadidődben; szerintük ez az emberi kapcsolatok ápolására szolgál. Jópofa, de nem tudom...vajon sikerült megragadniuk a lényeget?

A Midorie féle organikus fal.

VIA:inhabitat

Bookmark and Share

A bejegyzés trackback címe:

https://manzardcafe.blog.hu/api/trackback/id/tr171714262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása